Felvételi tájékoztató

Az Óbudai Egyetemen szerzett munkavédelmi diploma komoly hivatást, versenyképes végzettséget biztosít, akár második munka életpályaként is.

Jelentkezzen 2024. augusztus 20-ig a szeptemberben induló  felsőfokú munkavédelmi képzésünkre!

COVID-19 tapasztalatai alapján a képzést a lehető legrövidebb személyes jelenléttel valósítjuk meg. Az on-line oktatási módokból adódóan rugalmasabb lesz az időbeosztás, így az akár az ország egész területéről, munka mellett is elvégezhető.

Az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar Munkavédelmi szakirányú továbbképzésein megszerezhető végzettség – Munkavédelmi szakmérnök (műszaki mérnöki diploma esetén), vagy Munkavédelmi szakember (egyéb diploma esetén) feljogosít a Munkavédelmi Törvényben meghatározott, felsőfokú munkavédelmi képzettséghez kötött munkakörök és tevékenységek ellátására.

Előregisztráció, jelentkezés

Amennyiben munkavédelmi diploma felkeltette figyelmét, adja le jelentkezését az online jelentkezési űrlap hiánytalan kitöltésével. Válassza a követező félévet és a Munkavédelmi szakmérnök / szakember képzést.

Az élőben közvetített előadások és a gyakorlatok szombati napokon 9.00-18.00 óra között lesznek, a laboratóriumi gyakorlatokra és számonkérésekre esetenként pénteken kerül sor. A képzés központi helyszíne (Bp. VIII. Népszínház u. 8.) tömegközlekedési eszközökkel is rendkívül jól megközelíthető.

  • Az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kara és jogelődei közel 20 éve folytatnak biztonságtechnikai mérnökképzést, ahol a munkavédelem kiemelt hangsúlyt kap.
  • Korszerű laboratóriumaink kiegészítve partnereink laboratóriumaival és gyakorlóhelyeivel biztosítják a szükséges gyakorlati ismeretek megszerzését.
  • Az oktatást az egyetem felkészült oktatói, illetve a szakma elismert szakemberei végzik. Valamennyi oktató kellő oktatási és szakmai tapasztalattal, jelentős részük tudományos minősítettséggel rendelkezik.
  • A beiratkozott hallgatók honlapunkról letölthetik a tantárgyi tematikákat, az előadások anyagait, útmutatókat, mérési utasításokat és elektronikus jegyzeteket.

A képzés költségtérítéses, díja 200.000.- Ft/félév. A következő évek képzési díja legfeljebb az előző évben megállapított képzési díj a KSH által előző évre vonatkozóan közzétett fogyasztói árindex-szel növelt összege lehet.

A munkavédelmi diploma képzési és kimeneti követelményei, valamint a mintatanterv innen letölthetők.