Oktatási rend - ha szombat, akkor egyetem

Kérdések és válaszok a munkavédelmi szakmérnök / szakember képzésről

Hogy kezdődik a képzés?

A képzésüket most kezdőknek az első alkalom február 5-én 9-16:16-ig tart. Nem kell mást tennie, csak jelentkezzen be 8 óra után a virtuális tanterembe a http://bbb.banki.hu/b/sza-qvh-amn hivatkozáson kattintva. Segítség a virtuális szoba belépéshez: https://munkavedelmitovabbkepzes.hu/munkavedelmi-szakmernok-bbb-belepes/

Ne jöjjön az egyetemre az első alkalomra, hiszen online lesz az óra.

Az első napon a beiratkozási folyamattól függetlenül részt tud venni. A felvételi döntést és a beiratkozással kapcsolatos információkat a Tanulmányi Osztály küldi emailben január 30 után, majd a beiratkozás online történik a Tanulmányi Osztálytól kapott Neptun azonosító és Ügyfélkapu segítségével.

Meddig jelentkezhetek?

A képzésre jelentkezni a lap alján lévő “Eldöntöttem, JELENTKEZEM!” gombra kattintva január 15-ig tud. Kattintson az “Érdeklődöm, REGISZTRÁLOK!” gombon, ha tanulmányait csak februárban kezdené.

Milyen végzettséget szerezhetek?

A mérnöki előképzettségűek lesznek szakmérnökök, a nem mérnöki diplomával jelentkezők szakemberek lesznek. A munkavédelmi szakirányú továbbképzési szakon szerzett diploma feljogosít a felsőfokú munkavédelmi végzettséghez kötött tevékenységek folytatására.

Kötelező a személyes megjelenés?

Az előadások közvetítésével a szorgalmi időszakban a lehető legkevesebb személyes részvételt követeljük meg, még akkor is, ha az órákon már lehetővé válik a személyes jelenlét. Több tárgynál a gyakorlaton a csoportjelentkezéssel választani lehet majd a személyes és távjelenlét között.

Kötelező megjelenésre félévenként 1-2 pénteki és 2-3 szombati napon kell készülni, majd a vizsgaidőszakban 1-3 szóbeli vizsga.

Mikor kell részt venni a foglalkozásokon?

Az előadásokat élőben tervezzük, a személyes megjelenés lehetőségével. A jelenlét ellenőrzésekor az előadást távolból követő, bejelentkezett részvételt is jelenlétnek fogadjuk el. Az előadásokat rögzítjük, és azok a távoktatási rendszerünkben visszanézhetők a félév végéig.

Felmentés tárgyakból

A kreditbeszámításról kari bizottság dönt, a hallgató kérésére indult eljárásban. Egyetemi képzésbe csak egyetemen folytatott tanulmányok eredménye számítható be. Mivel az Óbudai Egyetem munkavédelmi képzésére a tudásért jelentkeznek, nem ajánljuk a kreditbeszámítást, mert a munkavédelmi tevékenységekhez naprakész, felsőfokú ellátásához szükséges tartalmú és szintű képességeket csak ebben a képzésben lehet elsajátítani, még akkor is ha a korábban felvett tantárgyak neve, leírása arra is utal.

Milyen számonkérések vannak?

  • A legtöbb tárgynál egyéni vagy csoportos évközi feladatot kell készíteni.
  • A gyakorlatok és laborok után jegyzőkönyvet vagy beszámolót kell leadni.
  • A félévközi és kurzusvégi számonkérések számítógépes teszttel folynak, amihez megadott feltételekkel kell otthon vagy a munkahelyén rendelkeznie. (A tesztekre az egyetemre nem kell bejönni.)
  • Szóbeli vizsga személyes megjelenéssel, rendkívüli helyzetben on-line folyik.
Dr. Szabó Gyula

Dr. Szabó Gyula

Dr. Szabó Gyula egyetemi docens, Munkavédelmi Kiemelt szakcsoport vezető. Szakfelelős a Munkavédelmi szakember, Munkavédelmi szakmérnök, a Specialista munkabalesetek és foglalkozási megbetegedések kivizsgálása területén és az Ergonómia és emberi tényezők szakember szakirányú továbbképzési szakokon. Az Ergonómia, az Esettanulmány és a Szakdolgozat tárgyak tárgyfelelőse. Oktat a gépészmérnök, mechatronikai mérnök, környezetmérnök, és biztonságtechnikai mérnök alap- és mesterszakokon. Témameghírdető és oktató a Biztonságtudományi Doktori Iskolában. Aktív több társadalmi szervezetben, konferencia bizottságban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük